Szia Baba! - Könyvajánló

Frissítve: 2021. máj. 11.


Nagyon sokat olvasunk a lányaimmal. Van, hogy óraszám követi egyik könyv a másikat. Ők hozzák egymás után a polcukról.

Úgy van nálunk, hogy bármiről lehet kérdezni, ami érdekli őket. Nincs tabusítva semmi. Az életkoruknak megfelelően, de az igazságot mondjuk nekik a kezdetektől és mindig csak annyit, amennyit kérdeznek.

Amikor négy és fél évesen azt szerették volna megtudni, hogyan születik a kisbaba természetes volt, hogy erről is beszélgetünk. Nagyon érdekes volt, hogy nem a hol, honnan érdekelte őket, hanem a konkrét folyamat, ahogy kibújik az anyukája pocakjából. Mivel a szó nem bizonyult elégnek, néztünk együtt animációt, háborítatlan, otthonszülést bemutató fotókat és megkapták ezt a könyvet is. Rendszeresen olvassuk, de nézegetik egyedül is.

A vajúdás természetes folyamatát mutatja be. Egy kistesó érkezését, aki a testvéreihez hasonlóan, otthon születik.

Nem mond és mutat se többet, se kevesebbet, mint, ami kisgyermekek számára feldolgozható. Szépen megrajzoltak a képek, nem bonyolultak vagy hosszúak a mondatok.

Ha könyvet keresel gyermekednek a témában, jó szívvel ajánlom.


...

Ha érdekesnek találtad, köszönöm, ha megosztod másokkal is! Anyai tapasztalatok alapján épülő szülészeti adatbázisomban kórházankénti bontásban tájékozódhatsz arról, melyik intézményben mire számíthatsz a szülőszobán és a csecsemőosztályon. Ha szívesen olvasnál békés, megerősítő szüléstörténeteket, szeretettel várlak facebookon, a zárt csoportomban, valamint rendszeresen frissülő tartalmakat találsz a facebbok oldalamon és instagramon is.

21 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése