Útmutató szüléshez - könyvajánló

Frissítve: 2021. máj. 11.


Mindannyiunk életében vannak könyvek, amiknek az olvasása közben azt érezzük: ezt mindenkinek el kellene olvasnia. Számomra Ina May Gaskin Útmutató szüléshez című könyve az egyik ilyen. A szülés, születés témája felé vezető utamon ez volt az első könyv, amit olvastam és bár engedtem volna a hívásnak, már akkor, amikor még a várandósságom előtt kacsintgatott felém a könyvesboltok polcairól.


Már az első fejezet szüléstörténeteinek olvasása közben éreztem, ahogy nyílik a világ. Aztán a második fejezetben, ahogy végig vezetett az összefüggéseken, egymást érték, az "aha" élmények és megvilágosodások. Csak a könyv végén jutott eszembe, hogy ezekhez a részekhez 1-1 cetlit tegyek, hogy később könnyebben megtaláljam őket. De sebaj, nem jelent gondot, ha újra el kell olvasni. Nemcsak emiatt érdemes ismét kézbe venni. Olvasmányos, közérthető, érdekes. Minden olyat megtudhatunk belőle a vajúdás, a szülés folyamatáról, a testünk működéséről, ami kismamaként fontos lehet számunkra. Tökéletes kiinduló pont további tájékozódáshoz.


Azt szokták mondani a kismamáknak, hogy ne olvasgassanak, mert a sok rémtörténet között csak elbizonytalanodnak, fölösleges aggodalmat okoznak maguknak. Ezt a könyvet bátran. Nem elvesz, hanem ad, és megerősíti az érzést, hogy "Képes vagyok rá!"


...

Ha érdekesnek találtad, köszönöm, ha megosztod másokkal is! Anyai tapasztalatok alapján épülő szülészeti adatbázisomban kórházankénti bontásban tájékozódhatsz arról, melyik intézményben mire számíthatsz a szülőszobán és a csecsemőosztályon. Ha szívesen olvasnál békés, megerősítő szüléstörténeteket, szeretettel várlak facebookon, a zárt csoportomban, valamint rendszeresen frissülő tartalmakat találsz a facebbok oldalamon és instagramon is.

61 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése